Girls in de IT Alkmaar

Interesse in de IT? Kom dan langs op een van onze Girls avonden. Met een hapje en een drankje praten we je bij over de laatste technieken, laten we je zien wat er allemaal mogelijk is in de IT en kun je in gesprek gaan met IT bedrijven of collega’s.

Geen programmeerkennis? Geen enkel probleem! Iedereen is welkom.

De eerste Girls avond is op dinsdag 21 mei bij Herke ICT Group in Alkmaar. De deuren gaan om 18:00 open en om 18:30 start het programma.

Programma

18:00 – inloop met hapje en drankje

18:30 – demo 1 door UI/UX designer

19:00 – demo 2 door een Tester

19:30 – demo 3 de basics of code. Hoe maak je een game?

20:30 – borrel

Aanmelden kan via het contactformulier hieronder

De sprekers!

Wat doet een UI/UX designer?

Op dinsdag 21 mei vertelt Manouk Bot ons alles over haar werk als UI/UX designer. Ze laat ons zien met welke programma’s ze werkt, vertelt hoe een dag eruit ziet en hoe je de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

UI staat voor User Interface en UX voor User Experience. Manouk werkt als UI/UX designer bij Betty Blocks en zorgt er dus voor dat het platform er niet alleen super strak uitziet (UI) ze zorgt er ook voor dat het makkelijk in gebruik is (UX). Zit alles op een logische plek en worden gebruikers op de juiste manier over een website of door een product geleid?

Manouk draait al een aantal jaren mee in de IT wereld en gaat ons laten zien hoe ze te werk gaat.

Hoe maak je een game?

Sanne Bhatti-Losekoot neemt ons mee in de wereld van software development. Ze legt ons een paar basisconcepten van het programmeren uit en laat ons zien hoe we met die kennis een game kunnen bouwen.

Sanne werkt als backend Python developer bij de Cyso Group, een Alkmaarse webhosting provider. Als ontwikkelaar maakt ze programma’s die collega’s en klanten nodig hebben.

Sanne werkt inmiddels al een aantal jaar in de IT als ontwikkelaar en gaat ons laten zien wat je nodig hebt om te leren programmeren.

Draait testen om het vinden van bugs?

Irene Ligthart geeft ons deze avond een quick view in de wereld van software testen. Ze legt uit waar de uitdrukking spin in het web vandaan komt, en laat zien over welke objecten jouw kwaliteitsoordeel gevraagd kan worden.

Check, check, dubbelcheck. Of goed is goed genoeg. En tijd is geld. Hoe ver ga je?

Irene vertelt ons ook meer over het vervangen van al het handmatige werk, door automatische testen. Ze draait al een aantal jaren mee in de IT, en geeft ons een inkijkje in het vak.

Aanmelden Girls Avond